Mācību ilgums 4 gadi.
Valsts budžeta programma.
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis patstāvīgi plāno, organizē un izpilda darbu kādā no pārtikas produktu ražošanas posmiem, pārzina reglamentētās prasības nozarē un pārtikas higiēnā, pārzina riska analīzes principus kritiskajos kontroles punktos, ievēro tos tiešo pienākumu pildīšanā, uzrauga to izpildi un nodrošina nepieciešamo uzskaiti attiecīgajā ražošanas posmā, darba procesā sadarbojas ar citiem speciālistiem.
Profesionālie mācību priekšmeti:
Prakses un darba iespējas:
strādāt pārtikas produktu ražošanas nozarēs: gaļas, piena, augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumos, zivju produkcijas, kulinārijas izstrādājumu, dzērienu, konditorejas izstrādājumu un saldumu ražošanas uzņēmumos.
Uzņemšanas 1.kārta 12.jūnijs – 21.jūlijs
Dokumentus var iesniegt darba dienās plkst. 9:00 – 15:00 Valmierā, Vadu ielā 3 un Rankā
Uzņemšana Valmieras tehnikumā notiek konkursa kārtībā, personai uzrādot pasi vai identifikācijas karti un iesniedzot šādus dokumentus:
-Iesniegumu tehnikuma direktorei, norādot izvēlēto profesionālās izglītības programmu;-iepriekšējās izglītības apliecinoša dokumenta kopiju, uzrādot oriģinālu;-sekmju izraksta kopiju, uzrādot oriģinālu;-medicīnas izziņu un, ja nepieciešams, personas medicīnisko grāmatiņu-sešas fotogrāfijas (3x4cm)