Projekta dokumentācija

Projekta “Baltic Sea Food” prezentācija starptautiskajā pārtikas izstādē-gadatirgū “Internationale Grüne Woche” jeb “Zaļā nedēļa”

Krista Garkalne's picture
Autors:
Krista Garkalne | Publicēts: 23.01.2019

2019.gada 19. janvārī Berlīnē starptautiskās pārtikas izstādes-gadatirgus „Internationale Grüne Woche” apmeklētājiem un mediju pārstāvjiem tika prezentēts projekts „Baltic Sea Food”, kura mērķis ir B2B (bizness-biznesam) izplatīšanas modeļa izveide, lai pēc iespējas vairāk atbalstītu vietējos pārtikas ražotājus Baltijas jūras reģiona lauku teritorijās. Izstādē piedalījās arī projekta partnerorganizācijas Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome (LOSP) un LLTA "Lauku Ceļotājs".

Veiksmīgi aizvadīts seminārs- kontaktbirža "Vietējais ēdiens no ražotāja līdz ēdinātājam"

Krista Garkalne's picture
Autors:
Krista Garkalne | Publicēts: 09.11.2018

Vakar Kalnmuižas pilī notika Lauku Ceļotājs un LOSP seminārs - kontaktbirža "Vietējais ēdiens no ražotāja līdz ēdinātājam. Pasākums notika projekta "B2B izplatīšanas modelis, lai atbalstītu vietējos pārtikas ražotājus Baltijas jūras reģiona lauku teritorijās" Interreg Baltic Sea Region Eiropas Reģionālā attīstības fonda ietvaros.

Kontaktbirža - lieliska iespēja satikties ražotājiem un ēdinātājiem

Krista Garkalne's picture
Autors:
Krista Garkalne | Publicēts: 31.10.2018

Aicinām uz "Lauku Ceļotāja" un Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes (LOSP) organizēto semināru - kontaktbiržu "Vietējais ēdiens no ražotāja līdz ēdinātājam", kas norisināsies 8. novembrī “Kalnmuižas pilī”, Kandavas novadā.

Riga Food - ierosmei un idejām!

Krista Garkalne's picture
Autors:
Krista Garkalne | Publicēts: 30.10.2018

Septembra sākumā Ķīpsalas izstāžu zālē notika viena no plašākajām pārtikas izstādēm Baltijas valstīs Riga Food - starptautiska  izstāde, kur reklamēt savu produkciju, iegūt jaunus kontaktus, atrast noieta tirgus, uzzināt klientu viedokli, dalīties pieredzē un smelties jaunas zināšanas un ierosmi sava biznesa pilnveidošanai vai attīstībai. Izstādes "Riga Food" ietvaros notika arī Baltic Sea Food seminārs "Bizness biznesam - no pārtikas audzētāja un ražotāja līdz patērētājam ēdināšanas uzņēmumos". Viss raksts pielikumā!

Aicinām uz diskusijām par vietējo pārtikas ražotāju ķēdēm un jaunumiem produkcijas ražošanā un realizācijā

Krista Garkalne's picture
Autors:
Krista Garkalne | Publicēts: 28.09.2018

Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome (LOSP) un LLTA "Lauku Ceļotājs" 9.oktobrī, plkst. 10.00 -14.00, Zemkopības ministrijas 314.telpā rīko diskusiju par vietējo pārtikas ražotāju ķēdēm un jaunumiem produkcijas ražošanā un realizācijā, uz kuru tiek aicināti vietējās pārtikas ražotāji, to apvienojošās organizācijas un vietējās pārtikas izplatītāji.

Notika seminārs "Bizness biznesam - no pārtikas audzētāja un ražotāja līdz patērētājam ēdināšanas uzņēmumos"

Krista Garkalne's picture
Autors:
Krista Garkalne | Publicēts: 13.09.2018

Lauksaimniecības organizācijas sadarbības padome (LOSP) kopā ar LLTA "Lauku Ceļotājs"  "Riga Food 2018" izstādes laikā - 6. septembrī rīkoja semināru "Bizness biznesam - no pārtikas audzētāja un ražotāja līdz patērētājam ēdināšanas uzņēmumos".  

Bizness biznesam – lauksaimniecības produkcijas realizācijas modelis

Krista Garkalne's picture
Autors:
Krista Garkalne | Publicēts: 08.08.2018

Lauksaimnieks savu izaudzētu vai saražoto produkciju var realizēt dažādos veidos, un  nepārtraukti tiek meklēti risinājumi, kā to izdarīt visefektīvāk. Aizvien lielāku popularitāti iegūst bizness – biznesam (B2B – business to business) modelis. Tā efektivitāti var uzlabot ar IT un citiem risinājumiem, lai nodrošinātu optimālas piegādes ķēdes un izmaksu konkurētspēju tirgū. Viens no pētījumiem veikts arī Baltic Sea F projekta ietvaros, kur Latvija ir viena no dalībvalstīm.

Pārskats par esošo situāciju vietējās pārtikas jomā Latvijā

Krista Garkalne's picture
Autors:
Krista Garkalne | Publicēts: 29.05.2018

Pēdējos gados Latvijā ir vērojams stabils vietējās produkcijas īpatsvars kopējā pārtikas patēriņā. Aktuālākā informācija rāda, ka 2017. gadā vietējās pārtikas patēriņa īpatsvars sasniedza 61,5 procentus no kopējā pārtikas patēriņa. Tas dažādu apstākļu ietekmē norāda uz pozitīvas tendences iezīmēm, ka vietējā ražojuma produkcija gūst uzticību vietējo iedzīvotāju pārliecībā un ēšanas paradumos.

Skandināvu pieredze: produkcijas ceļš no lauka līdz galdam

Krista Garkalne's picture
Autors:
Krista Garkalne | Publicēts: 24.05.2018

Ir dažādi veidi, kā produkcija nonāk pie gala patērētāja vai arī cita uzņēmēja. Dānijas un Zviedrijas pieredze lauksaimniecības produkcijas reklamēšanā, popularizēšanā, tirgus iekarošanā un saimniecības vai uzņēmuma darbības attīstīšanā var noderēt arī Latvijas saimniekiem. Viss raksts publicēts žurnālā "Saimnieks" 2018.gaa maija numurā! Un pielikumā!